mamaknowsbest317-9-2014 | “Dus je vriendinnen sloten je buiten? De bitches! Ze waren gemeen en onaardig? Wie waren het? Juist. Ik stel voor dat we de koppen van L. en N. tegen elkaar aan laten knallen. Wat doen we met T. en S.? Harentrekken, schoppen, bijten, slaan, een haatcampagne, je zegt het maar. Of wil je liever dat papa ze in elkaar slaat? Hij is natuurlijk wel een tikje sterker. Aan de andere kant, ik heb er wel net een aflevering Game of Thrones op zitten, dus ben weer redelijk geïnspireerd geraakt op het gebied van wrede afstraffingen. Moeten ze dood, of neem je genoegen met het ontbreken van een arm of been? Houden we ons aan ‘regels’, of is alles geoorloofd? Huil niet langer schatje, mama lost het allemaal wel voor je op!”

“Dus je voelde je buitengesloten door je vriendinnen? Ze renden plotseling weg en lachten je uit? Dat is niet leuk, dat begrijpt mama best. Weet je wat, morgen bel ik de moeders van L. en N. en T. en S., en dan zeg ik dat jij zo verdrietig was, en dan gaan al die mama’s met hun kinderen praten en dan komt het helemaal goed. En dan zijn jullie weer de beste vriendjes! Beloofd! Nu lekker slapen hoor!”

“Dus je voelde je buitengesloten door je vriendinnen? Wat is er precies gebeurd? Dus zij wilden alle vier iets anders doen dan jij, en toen werd je boos. Maar dat was hun schuld, want zij wilden immers iets anders doen, jij niet. Je begon te schreeuwen, en dat vonden zij alleen maar grappig. En toen ging je huilen, en toen vonden ze je eerst nog wel een beetje zielig, maar daarna wilden ze gewoon weer lekker doorspelen. Nee, dat is niet leuk. Maar schatje, mama heeft een goed idee. Soms wil papa Top Gear kijken, bijvoorbeeld, en mama iets anders, Spoorloos ofzo, en dan moeten we een keuze maken. De ene keer win ik, de andere keer wint papa. Soms moet je een beetje toegeven, om de vrede te bewaren. Zoals de Engelsen zeggen: pick your battles. Een belangrijke levensles, en wat fijn hè, dat jouw vriendinnen je nu al deze les laten leren! Je mag je ze wel dankbaar zijn!”

“Dus je voelde je buitengesloten door je vriendinnen? Hm. Mama weet wel het een en ander over vriendinnen. Is het je weleens opgevallen dat mama haar vriendinnen niet dagelijks ziet – en er überhaupt niet zo heel veel heeft? Nou, dat komt omdat vriendinnen niet alleen maar leuk zijn. Vriendinnen kunnen heel lastig zijn, en gemeen. Ik bedoel: je weet het zelf ook wel als je vijf kilo bent aangekomen, dat hoeven ze je echt niet meer te vertellen. En vriendinnen kunnen je lastigvallen met hun problemen. Alsof ze van tevoren niet doorhadden dat ze niet met die oetlul moesten trouwen! Misschien wordt het tijd dat je die trutten loslaat. Er zitten toch ook leuke jongens in je klas? Nou dan! Ik garandeer je dat het leven veel simpeler wordt met alleen jongens om je heen. Je moet ze alleen wel weer omruilen voor meisjes zodra je je eerste bh hebt aangeschaft.”

“Dus je vriendinnen sloten je buiten? Klote, maar mama heeft een hele drukke dag gehad, en wil nu eerst even de krant lezen. Los je het zelf even op?” 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen